Tilfredstillende start på 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Rasmus Køjborg

Rasmus Køjborg

HCA Capital Analyst

FirstFarms A/S har her til eftermiddag offentliggjort regnskab for 1. kvartal 2022 med en omsætning der ligger under sidste års niveau imens indtjeningen er en spids over.

Således realiserer FirstFarms en omsætning i kvartalet på DKK 68 mio. imod DKK 76 mio. i samme periode året før. Omsætningsnedgangen skyldes at der kun er solgt få mængder af afgrøder i kvartalet sammenholdt tidligere kvartaler. Omvendt har stigende mælkepriser og øget mælkeproduktion bidraget positivt. Der er også set stigende priser på grisekød i kvartalet – fra lave niveauer, men af meddelelsen fremgår det at maj måned har budt på nye fald i priserne – dog ikke til tidligere bundniveauer.

Både EBITDA og EBIT er dog lidt bedre end sidste års niveau. EBITDA lyder således på DKK 30 mio. (imod DKK 29 mio. sidste år) imens EBIT lander på DKK 19 mio. (imod DKK 16 mio. sidste år). Det medfører, som følge af den lavere omsætningsbase, markant bedre margins på henholdsvis 44% og 28% i Q1 2022 imod 38% og 21% i Q1 2021.

FirstFarms har i løbet af kvartalet iværksat byggeri af ny griseproduktion i Ungarn til færdiggørelse i slutningen af 2023, ligesom et siloprojekt i Slovakiet forventes afsluttet inden høsten her i 2022.

FirstFarms fastholder den aktuelle guidance for 2022 om forventet EBITDA og EBIT på henholdsvis DKK 80-120 mio. og DKK 35-75 mio.

På torsdag d. 2. juni kl. 12.00 – afholder vi event med ledelsen i FirstFarms til en gennemgang af regnskabet, og en opdatering på den seneste udvikling, bl.a. de tidligere annoncerede opkøb af jord og nybyggeri i Ungarn. Med er CEO Anders Holger Nørgaard og CFO Michael Hyldgaard til at præsentere og svare på spørgsmål.

Tilmelding her: https://lnkd.in/d6sMCqV7

HC Andersen Capital modtager betaling fra FirstFarms A/S for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale. /Rasmus Køjborg, CFA kl. 16.56 d. 31/5-2022