Test af 3 nye teknologier på ISS i samarbejde med Andreas Mogensen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Kasper Lihn

Kasper Lihn

Danish Aerospace Company  (DAC) er i dag ude med en pressemeddelelse om, at ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt tre teknologier/eksperimenter fra selskabet, der skal udføres af den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, når han skal på Den Internationale Rumstation (ISS) i 2023.

Den første aktivitet omhandler DACs nye trådløse kropsbårne helbredsovervågningssystem, der kan monitorere medicinske nøgleparametre under træning i rummet samt i ekstreme miljøer. Systemet er et lille batteridrevet modul med sensorer, datalagring og en trådløs Bluetooth sender.

Den anden aktivitet, som Andreas Mogensen skal afprøve for DAC, er Virtual Reality (VR) med træning i rummet for at skabe en bedre oplevelse, hvor astronauten ser, at han cykler på Jorden. Her vil belastningen på DAC’s FERGO rumcykel blive justeret, så det passer til intensiteten i videoen.

Den tredje aktivitet er et todelt eksperiment, hvor brugen af Aquaporin-membraner indenfor bemandet rumfart undersøges og kvantificeres. Dette er en videreførelse af et Aquamembran-eksperiment, som Andreas Mogensen udførte på ISS på sin første mission. Herudover vil en anden membranteknologi til produktion af rent drikkevand også blive undersøgt.

Disse tests er vigtige for DACs udvikling af ny teknologi og hardware, da det giver mulighed for både at afprøve det i ekstreme miljøer og få feedback. Læs hele meddelelsen her: https://lnkd.in/eK8Kr4xW

Vi talte tidligere på året med Danish Aerospace Companys CEO om Andreas Mogensens kommende flyvning, og hvilken betydning det har. Se eller gense videoen her: https://lnkd.in/ecafkJDG

HC Andersen Capital modtager betaling fra Danish Aerospace Company for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale. /Kasper Lihn kl. 12:14 d. 08-08-2022.