Suspenderer guidance for 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Rasmus Køjborg

Rasmus Køjborg

HCA Capital Analyst

Asetek har her til aften udsendt en opdatering på selskabets forventninger for 2022, hvor man midlertidigt suspenderer sin guidance for helåret. Årsagen er bl.a. at øget inflation og stigende renter har reduceret visibiliteten på den fremtidige efterspørgsel på selskabets Gaming & Enthusiast produkter. Samtidig er Asetek fortsat udfordret af logistikproblemer, komponentmangel og efterdønninger fra Covid-19.

Asetek meddeler også at man har valgt at afskedige 52 ansatte for derved at spare op til USD 4-5 mio. på årlig basis med effekt fra den sidste halvdel af året, hvilket skal sikre at man på lidt længere sigt bevæger sig væk fra det negative resultat der er udsigt til at man lander på i 2022. Ligeledes har selskabet valgt at allokere flere ressourcer til satsningen indenfor SimSport, hvor det i første omgang er SimRacing som Asetek har valgt at fokusere på med en række produktlanceringer tidligere på året.

Asetek’s seneste guidance, der blev gentaget i forbindelse med regnskabet for 1. kvartal 2022 i slutningen af april, lød på en omsætningsvækst på -5% til +15%, svarende til en omsætning i 2022 på USD 75,8-91,8 mio. Her lå de seneste konsensusforventningerne ifølge Refinitiv på USD 73 mio. Aseteks EBIT-forventninger lå i intervallet USD -1 til +5 mio. Her lå de seneste analytikerforventninger på USD -1,0 mio.

For selve 2. kvartal 2022 melder Asetek ud at de foreløbige opgørelser viser en omsætning på USD 17,0 mio. og EBIT på USD 0,0. Det endelige regnskab offentliggøres efter planen torsdag d. 11. august.

Læs hele meddelelsen fra Asetek her: https://lnkd.in/exR4qMN2

Markedet synes allerede at have priset de negative meldinger fra Asetek ind i aktiekursen der er faldet med ca. 85% de seneste 12 måneder og 54% år-til-dato til det aktuelle kursniveau på NOK 19,02. Hvordan aftenens melding modtages af investorerne, må vi dog vente til børsmarkedets åbning i morgen med at se.

HC Andersen Capital modtager betaling fra Asetek for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale. /Rasmus Køjborg, CFA kl. 22.22 d. 3/8-2022