Stærk toplinje, men indtjeningen svigter lidt, og 2022 forventninger tones lidt ned

Facebook
Twitter
LinkedIn
Rasmus Køjborg

Rasmus Køjborg

HCA Capital Analyst

Boozt har her til morgen offentliggjort sit regnskab for 1. kvartal 2022 der igen viser en stærk toplinjevækst, men hvor driftsresultatet målt på EBIT ser lidt svagt ud. Guidance for 2022 fastholdes, men samtidig nævnes det i meddelelsen at den aktuelle markedssituation øger sandsynligheden for at man rammer i den nedre del af guidance på omsætning og indtjening.

For 1. kvartal 2022 realiserer Boozt en omsætning på SEK 1.424 mio., svarende til en omsætningsvækst på 25,2% y/y fordelt med 21,4% i Boozt.com og 42,8% i Booztlet.com. Her lå konsensus på SEK 1.407 mio. så altså en spids bedre end forventningerne på toplinjen.

Omvendt lander adjusted EBIT kun på SEK 8,8 mio. imod SEK 68,7 mio. i samme periode sidste år, og konsensusforventninger på SEK 20 mio. Det svarer til en margin på 0,6% imod 6,0% sidste år. Det skyldes blandt andet en lavere tilgængelighed af kampagnevarer til attraktive indkøbspriser, ligesom en række engangsposter samt ekstraordinære forhold har øget omkostningerne i den første del af året.

Boozt fastholder sin guidance for 2022 om en omsætningsvækst på 20-25% og adjusted EBIT på SEK 365-420 mio., men anfører i meddelelsen her til morgen at der som følge af eksterne forhold er øget risiko for at man lander i den lave ende af disse intervaller.

Umiddelbart bør noget af denne usikkerhed være indregnet efter et aktiefald år-til-dato på næsten 50%, men spændende at følge hvordan aktiemarkedet reagerer på meddelelsen her til morgen.

Vi afholder senere i dag kl. 11.00 event med Boozt, hvor Head of Investor Relations – Ronni Funch Olsen vil tage og os igennem de vigtigste high lights i regnskabet. Tilmeld dig her: https://lnkd.in/g9xfcdMr

#digitalIR#boozt

HC Andersen Capital modtager betaling fra Boozt for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale. /Rasmus Køjborg, CFA kl. 8.25 d. 28/4-2022