Optakt til Q2 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Rasmus Køjborg

Rasmus Køjborg

HCA Capital Analyst

Danske Bank rapporterer regnskab for 2. kvartal 2022 på fredag d. 22. juli 2022 før markedets åbning.

Vi har dog allerede fået de primære tal for kvartalet i forbindelse med at Danske Bank forrige søndag nedjusterede sine 2022 forventningerne. Således blev det meldt ud at de samlede indtægter i Q2 2022 vil lande på ca. DKK 8,7 mia. imens der kan noteres et tab på DKK 0,5 mia. fra handelsindtægter og forsikringsdelen, inkl. gevinsten på ca. DKK 400 mio. fra salget af Danica i Norge. De samlede omkostninger ventes på ca. DKK 6,4 mia. mens resultatet for kvartalet ventes at ramme et niveau omkring DKK 1,7 mia. Se hele meddelelsen her: https://lnkd.in/eh5xFhXK

Disse tal var generelt noget lavere end de konsensusforventninger som analytikerkorpset havde inden nedjustering, og aktien blev de første dage efter handlet ned med 6-7%, men har de seneste dage hentet lidt igen og handler pt. kun et par procent under niveauet før nedjusteringen. År-til-dato er der dog stadig tale om et fald på omkring 12%.

Fokus i regnskabet på fredag vil formentlig koncentrere sig om uddybende kommentarer omkring tab på handelsindtægter, den positive udvikling i kerneforretningen, samt ikke mindst hvor længe banken venter at have høje omkostninger til at rette op på fejl i de historiske sager.

De nye 2022 forventninger fra forrige søndag lyder på et resultat for året i niveauet DKK 10-12 mia. De nye konsensusforventninger ligger her ifølge Refinitiv på DKK 11,6 mia.

Generelt vil markedet fortsat spekulere i hvornår vi kan få en afgørelse på Estlandsagen, og dermed blive afklaret på omfanget af et eventuelt forlig eller en bøde som en udløber heraf, men det er formentlig kun de involverede myndigheder der har indsigt i timingen heraf.

HC Andersen Capital modtager betaling fra Danske Bank for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale. /Rasmus Køjborg, CFA kl. 17.35 d. 20/7-2022