Nordic Solar – Q1 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Michael Friis

Michael Friis

Nordic Solar A/S har her til morgen aflagt 1. kvartalsregnskab, som viser en bedre end ventet omsætning og indtjening (EBITDA), der henholdsvis lander på EUR 13 mio. og EUR 8,5 mio.

Det bedre end ventede resultat er især drevet af høje elpriser samt flere solskinstimer. Afkast til aktionærer for kvartalet er på 3,1%.

Læs regnskabet her: https://lnkd.in/exQp2gm5

Den gode start på året betyder en opjustering af 2022 forventningerne. Omsætning forventes nu at lande på EUR 75 mio. (tidl. 62 mio.) og et EBITDA på 56 mio. (tidl. 44 mio.) samt afkastforventninger til helåret på 9-13% (tidl. 7-11%).

I disse forventninger ligger det bedre resultat i 1. kvartal, men de inkluderer også aftagende EU-elpriser, og dermed fortsat en vis konservatisme. Selskabet har for nuværende fastlåst 67% af cash flow på fastpris-aftaler.

Selskabet har i kvartalet løftet deres underskrevne pipeline til 1,2 GW, hvilket er en 20% forøgelse. Efter kvartalet har selskabet yderligere sikret sig 229 MW. For hele 2022 fastholdes forventningerne om 1,75 GW i underskrevet pipeline.  

Den primære årsag til de bedre end ventede resultater kan som nævnt hovedsageligt tilskrives øgede soltimer samt højere elpriser, der kan være mere volatile.

Men på de danske og polske aktiver kan man i regnskabet læse, at output ligger en smule over, hvad der kan forklares af flere soltimer. Dermed er dette en god indikator for den operationelle del. Det er positivt set i lyset af selskabets fokus på at vokse kraftigt på udbygningen og dermed for business casen fremadrettet.

HC Andersen Capital modtager betaling fra Nordic Solar for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale./ Michael Friis, 26-06-2022, kl. 09:55