Nedjustering af 2022 forventningerne

Facebook
Twitter
LinkedIn
Michael Friis

Michael Friis

Hydract har her til morgen, forud for aflæggelse af deres H1 2022 regnskab torsdag, nedjusteret 2022 forventningerne til både top- og bundlinje.

Selskabet guider nu om en omsætning på DKK 7-10 mio. (tidl. DKK 23-27 mio.) og et negativt resultat før skat på DKK 9,5-10,5 mio. (tidl. DKK 1-5 mio. i negativt resultat)

Samtidig sænker de også de tidligere fremlagte forventninger til 2023. De forventer nu i 2023 at levere de tidligere guidede resultater for 2022.

Selskabet forventer, at 2022 ordreindgangen vil dække 20% af den omsætning.

Selskabet er som projekt-virksomhed afhængig af større enkelte ordrer, som endnu engang er blevet forsinket. Større usikkerhed om den økonomiske udvikling og krigen i Ukraine angives som en mulig årsag.

Da selskabet ikke har annonceret nogen større ordrer indtil nu, kommer nedjusteringen derfor måske heller ikke som den største overraskelse for markedet. Især set i forhold til vi nu er i 3. kvartal, og levering af projekter dermed næppe kunne nås i 2022.  

Selskabet havde indlejret i deres forventninger en større ordre fra Carlsberg. I meddelelsen kan man dog nu læse, at de nu er godkendt som leverandør til dem i Europa.

Selskabet indikerer også, at de har udvidet deres salgspipeline af mulige projekter, herunder også i mejeri-industrien, styrket af en ny salgschef fra den branche.

Det lavere end ventede resultat i både 2022 og 2023, kombineret med at de havde bygget lagre op til at levere i 2022, indikerer for os en presset kapitalsituation.

Det er på trods af, at selskabet tidligere har været gode til at tilpasse aktivitet med ordresituationen.

Kapitalsituationen vil sikkert komme i fokus, når selskabet på torsdag aflægger fuldt halvårsregnskab. Der vil desuden komme fokus på flere detaljer om den nuværende pipeline af potentielle kunde.

HC Andersen Capital modtager betaling fra Hydract for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale/Michael Friis, D 23-08-2022, kl. 12.10