Konsolidering i delebilssektoren

Facebook
Twitter
LinkedIn
Michael Friis

Michael Friis

I relation til GreenMobility A/S, ser vi yderligere konsolidering i delebilssektoren her til morgen

Stellantis, har via deres car-sharing datterselskab Free2Move købt ShareNow, som var ejet af BMW Group og Mercedes-Benz AG.

https://lnkd.in/dzm2JPnQ

En konsolidering, som GreenMobility selv har deltaget i med opkøb mindre selskaber i både Holland og Tyskland.

Konsolideringen understreger blot, at størrelse og dermed mulighed for at være profitabel på lang sigt, vil ligge pres på mindre selskaber, hvilket kan åbne op for yderligere muligheder for GreenMobility, udover den organiske vækst.

Det indikerer også, at de store selskaber fortsat ser mobilitet i fremtiden som en forretningsmodel, fremfor måske ejerskab af en bil.

BMW og Mercedes fortsætter da også indenfor området via Free Now, som er en app baseret mobilitetsløsning.

Free2Move kommer i forbindelse med opkøbet med nye finansielle målsætninger frem til 2025 forventer de at omsætte for EUR 700 mio.

Måske mere interessant forventer de at ville firdoble det frem til 2030, hvilket understreget vækstbilledet for Mobility i fremtiden, men nok også at vi ikke har set de sidste konsolideringer i sektoren.

Der er ikke offentliggjort nogen finansielle detaljer om købet (købesum/omsætning etc.) og dermed svært at lave en sammenligning på multipler såsom pris pr kunde eller bil med GreenMobility.

ShareNow har ca. 10.000 biler, hvoraf 3000 er elektriske (Green: 1.150 elbiler), er i 14 storbyer i Europa (Green: guidance 2022 om 13-15 byer) samt 3,4 mio kunder (Green: 179t). ShareNow voksede i 2021 deres kundeantal med 30% i 2021, (Green: 38%)

*Direktør for HCA Capital Tue Østergaard ejer aktier og er bestyrelsesformand i @Green Mobility og HCA Capital modtager betaling for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale./Michael Friis Jørgensen d. 03-05-2022, kl. 11:15