Hydract – H1 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Michael Friis

Michael Friis

Hydract aflagde her til morgen regnskab for første halvår 2022. Efter selskabets nedjustering af guidance tidligere på ugen var det måske ikke den helt store overraskelse, at resultaterne bar præg af udskudte kundeprojekter

I første halvår realiserede Hydract en omsætning på DKK 0,1 mio. (vs. DKK 2,8 mio. i H1 2021). EBITDA endte på negativ DKK 5,8 mio. Selskabet indikerer, at de har begrænset den månedlige omkostningsbase til DKK 1,3 mio. grundet den udeblevne vækst. Dette er kun en marginal stigning i forhold til sidste år, hvor det var DKK 1,1 mio. 

Trods større fokus på omkostningerne, kan selskabet dog på grund af forsinkelserne ikke undgå at hente ny kapital. De melder i regnskabet, at de skal hente mellem DKK 5-20 mio. Det store interval afspejler, om de udelukkende skal hente driftskapital eller også kapital til at vokse forretningen yderligere.

Ikke overraskende fastholdt selskabet deres nyligt nedjusterede 2022 forventninger. Hydract guider nu om en omsætning på DKK 7-10 mio. i 2022 (tidl. DKK 23-27 mio.) og et negativt resultat før skat på DKK 9,5-10,5 mio. (tidl. DKK 1-5 mio. i negativt resultat).

I 2023 forventer Hydract nu at levere de tidligere guidede resultater for 2022. Selskabet forventer, at 2022 ordreindgangen vil dække 20% af omsætningsmålet for 2023.

Til trods for guidance er sænket betragteligt indikerer det nye guidance interval vs. halvårets resultater fortsat et andet halvår, hvor der kommer nye ordrer, der skal leveres på. Selskabet løfter lidt af sløret for, hvorfor dette er muligt. Hydract er nu godkendt til at levere projekter til Carlsberg i Europa, og endelige data fra det store projekt på bryggeriet i Fredericia viser større energibesparelser end ventet. Der meldes også om øget interesse fra mejerisektoren.

Nyt er også, at ordrestilstanden i første halvår har betydet, at der har været kapacitet til at færdiggøre en produktserie til en ny industri, hygiejne-industrien.

Vi afholder onsdag i næste uge et event med CEO Peter Espersen og CFO Morten Lindberg, hvor vi vil dykke ned bagved, hvorfor selskabet fortsat er optimistiske på ordreinflow i andet halvår samt diskutere kapitaludvidelsen.

Meld dig til her: https://lnkd.in/enxcbwyZ

HC Andersen Capital modtager betaling fra Hydract for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale/Michael Friis, d. 25-08-2022, kl. 16.48.