Green Hydrogen Systems – Q1 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Michael Friis

Michael Friis

Green Hydrogen Systems har her til morgen aflagt første kvartals trading statement for 2022, som på omsætnings- og indtjeningssiden er præget af tekniske forsinkelser annonceret tidligere i april.

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/34380dd9-0873-4fe5-97a3-bb6cf8bb0f51

Selskabet har i første kvartal realiseret DKK 0,1 mio. i omsætning og realiseret negativt EBITDA på DKK 50 mio.

På ordresiden har selskabet opnået 1,4 MW i nye ordrer i kvartalet og 1,2 MW efterfølgende i april.

Selskabet annoncerede primo april, at tekniske problemer med deres A-serie betyder forsinkelser i leveringer, hvorfor selskabet også suspenderede 2022 guidance.

Med en ordrebog på 12 MW synes de tekniske forsinkelser at være hovedforklaringen på den suspenderede guidance og ikke manglende ordrer.

Selskabet oplyser i forbindelse med regnskabet, at de har identificeret problemerne, og de er adresserbare.

Det kræver dog designændringer i komponenter, også fra underleverandører, hvorfor denne proces tager tid.

Selskabet melder, at de fortsat er konfidente på, at deres A serie vil være konkurrencedygtig i segmentet for mindre projekter.

2022 guidance vil derfor blive opdateret løbende til markedet, når ny tidsplan for leveringsaftaler med kunder er fastlagt.

Selskabet melder også, at de tekniske ændringer vil blive implementeret i deres X serie-program, og de fortsat forventer at have prototypen klar i 4. kvartal 2022.

Med tekniske forsinkelser i forløberen A serien, er dette mere usikkert end tidligere.

At dette lykkedes for selskabet er fortsat det helt afgørende for investeringscasen.

Med EU-planer for at skaffe os af med russisk gas, der firedobler Grøn-hydrogen projekter og mange annoncerede og planlagte storskala projekter globalt set, er det X serien som er helt afgørende for 2023-2025 forventningerne og realiserede resultater.

Markedet for grøn-hydrogen er markant større end den produktionskapacitet som findes lige nu eller planlagt.

Den produktionskapacitet som GHS lige nu udbygger vil derfor være en mangelvare med de planer for udvidelser som lige nu offentliggøres.

Disse planer forventes allerede at begynde at blive udmøntet i 2023 og fremefter. En salgsbar prototype i slutningen af 2022 er derfor meget afgørende.

HC Andersen Capital modtager betaling fra Green Hydrogen systems for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale./Michael Friis, D 03-05-2022, kl. 08.50