Afslutter udfordrende 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Rasmus Køjborg

Rasmus Køjborg

HCA Capital Analyst

Asetek har her til morgen offentliggjort sit årsregnskab for 2021, samt guidance for 2022.

2021 var et relativt udfordrende år for Asetek som måtte nedjustere sin helårsguidance i september, som følge af udfordringer med de globale forsyningskæder der både ramte afsætningen, leverancer og priser på komponenter og fragt. Tilmed var produktionen i Kina ramt af Covid-19 og uregelmæssigheder i energiforsyningen. Samtidig blev dele af strategien revurderet, og Asetek besluttede at trække sig fra High-Performance Computing (HPC) segmentet indenfor køleløsninger til datacentre.

Med afslutningen af Q4 2021 og starten af 2022 synes der at være indtruffet en vis stabilisering, og Asetek kommer da også ud af 2021 indenfor rammerne af de nye forventninger. Således lander omsætningen i 2021 på USD 79,8 mio., svarende til en 10% vækst, hvor selskabet havde indikeret at ville lande i den lave ende af intervallet på 10-20%. EBIT for 2021 hedder USD 0,8 mio., hvor seneste guidance lød på USD 0-2 mio.

For 2022 forventer selskabet en omsætningsvækst på -5% til +15% imens EBIT ventes i intervallet USD -1 til +5 mio. Her forudsættes der en vis normalisering i løbet af året af de forhold der skabet udfordringer i 2021. Konsensusforventningerne lå før regnskabet på et omsætningsfald på 3,5% og EBIT på USD 1,0 mio., så umiddelbart med en lille upside på selskabets guidance i forhold til analytikerforventningerne.

I 2022 bliver det særdeles interessant at følge Aseteks satsning på SimSport, hvor de første produkter i form af et sæt pedaler til Sim Racing under navnet Invicta Pedal Set er begyndt at blive leveret til kunderne for nylig. Samtidig arbejdes der på en række andre produkter til SimSport segmentet, såsom rat, sæde, cockpit, gearstang mv.

Du kan læse hele regnskabet fra Asetek her: https://lnkd.in/gNgZKi7q#digitalIR#asetek

HC Andersen Capital modtager betaling fra Asetek for en Digital IR/Corporate Visibility abonnementsaftale. /Rasmus Køjborg, CFA kl. 8.25 d. 4/3-2022